Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
właściwe jedzenie.
Dobra dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko stan potencji, ale
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do dosyć
ważnych ubytków selenu.
Można go unormować jedząc
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
istotny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten natomiast
pobudza popęd
seksualny. W czasie
spożywania alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
ale łatwo go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Wyjątkowo
istotnym składnikiem jest także
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy a także wydłuża żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy a także
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
odpowiednie wytwarzanie
hormonów. Jeśli musimy
uzupełnić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

kamagra



admin

admin wrote 49 posts

Post navigation